Jungle Fever

Planter med eksotisk preg. Skal se om jeg finner igjen navnene på alle etterhvert.
Typhonium Typhonium
løk-knoll plante
Over: Jeg tror dette er en Typhonium (venosum?). Knollen oppbevares frostfritt og tas frem tidlig vår. Så kan den få blomstre før den plantes. I år blomstret den heldigvis ikke – den lukter nemlig ikke godt! Nær beslektet er Amorphophallus – begge i Araceae familien. Disse kalles gjerne leopard-palmer, eller giraff-halser.
Canna Canna
Canna
Spent på om de blir blomster på cannaene før høsten kommer. Kjøpte knoller/rotstengler tidligere i sesongen,
men ikke alle spirte. Dette er ‘Black Night’ (tror jeg).
Japansk blodgress Imperata cylindrica Red Baron Japansk blodgress Imperata cylindrica Red Baron
Japansk blodgress Imperata cylindrica ‘Red Baron’. Gresset er nytt i år. Gleder meg til det blir en større tue.
Gresset er herdig til å overvintre ute.

6 thoughts on “Jungle Fever

 1. Wow! Så flott! Jeg er så glad i de litt mørkerøde dramtasike fargene. Gresset var jo virkelig noe å notere seg bak øret. Bildene dine er en drøm…vakre! Jeg har aldri sett noe lignende den øverste planten – helt fantastisk!

  Jeg har ikke vært innom bloggen din på lenge, den oppdaterer seg ikke i bloggrollen min. Et par andre blogger lider under det samme…

 2. Aj.. her var det mye lekkert.. dramatisk og flott bladverk.. sjiraffhalsen var spennende.. og sivet.. skjønner godt du gleder deg:o))

  Har dessverre ikke mye å ta bilder av hos meg.. det meste er druknet i regn;(((

  Ha en strålende dag og takk for vakre bilder:o))

 3. Hei Edgar.

  Så spennende den øverste planten, Typhonium, var. Har den fått “barn” når du tar knollen frem på våren?
  Jeg har endel Amorphophallus, den største knollen er nå på størrelse med et spedbarnshode, og planten bruker å bli ca. 1 meter høy. Hver vår så har de flere “barn” i den tørre jorda rundt seg, så det er hyggelig å gi bort til venner – de fleste synes det er en utrolig gøyal plante. Min største har blomstret en gang, og den var ikke til å være i hus med!
  Hvis du har en liten ekstraknoll, så kunne vi kanskje ha byttet? Hvis du vil ha en Amorphophallus, da?

 4. Takk for kommentarer!

  Hege; vil gjerne bytte. Tror jeg har en ekstra knoll – må sjekke det først.

 5. Så bra ;o)
  Jeg pleier å ta frem mine for ompotting i midten av mars.
  Send meg adressen din på en PM i pelargoniumnettet, så sender jeg deg i posten.

  Hege

Comments are closed.