Nå skjer det ting

Det var en kjempefin dag her i går med sol og god temperatur. Alpeklematis og hvitrogn har fått fine skudd.
Clematis alpina Hvitrogn
Rabarbra
Rabarbraen er godt igang. Det er også valmuer og noe ukjent under (Galnebær har jeg fått tips om – takk)
Valmue ukjent staude
Alperipshekken har begynt å bli grønn. Tulipanknoppene ser lovende ut.
Alperips Tulipanknopper
Blodurten er på vei opp.
Blodurt Blodurt
De første primulablomstene har begynt å springe ut.
Primula Primula
Julerosene har vært helt flate hver morgen med frost – reiser seg løpet av dagen, og holder fortsatt stand.
Juleroser
Hvitveisen er på sitt fineste nå. Her er den i ferd med å lokke seg for kvelden.
Hvitveis og blåstjerner
Blåstjernene sprer seg og dukker opp både her og der.
Scilla
Flere stjerner – disse store er vel en annen art.
Scilla
I drivhuset blomstrer rosmarinen.
Rosmarin
Drueranken har fått fine skudd – blir det noen druer i år, tro?
Drueranke
Englepelargoniene blomstrer også. Oldbury Duet’s blader er kantet med kremhvitt. Pelargonium
Pelargonium Pelargonium
Oldbury Duet, Cottenham Surprise og The Tamar (i midten).

13 thoughts on “Nå skjer det ting

 1. Så deilig å se at det har begynt å blomstre. Hagen vår har ikke kommet fullt så langt, men jeg gleder meg over alle nye knopper. :)
  Planten du ikke vet hva heter, skal ikke ha noe norsk navn (så vidt jeg har blitt fortalt). Mari Marstein på Gamle Hvam Museum, vet hva den heter. Den kalles ofte for brunklokke, eller lignende (husker ikke helt).
  Jeg hadde den der jeg bodde tidligere, og jeg skal vel skaffe meg den her vi bor nå. Syntes den er vakker! :)

 2. åhh.. så mye flott som spretter frem nå.. sitter her nord og føler meg snytt fordi jeg ikke kan gå rundt å se på alle de herlige plantene som vil ut å hilse på.. blir ikke helt det samme å se det på bilder jeg får tilsendt :))

  kos dæ og nyt våren

 3. Utrolig flotte engler! Jeg får ikke til å overvintre de, de tørker bare inn og dør.. mulig de får for lite vann.

  Den ukjente er en Galnebær/urt; Scopolia på latin. Gammel urteplante i potetfamilien.

 4. Pingback: Edgar’s hage » Nå skjer det ting | Bloggpuls

 5. Så langt våren har kommet hos deg.
  Mange flotte planter og fine bilder . Rosmarinen trives godt i drivhuset ser det ut for.

 6. takk for tips.. tror jeg kan finne en kasse til:) nei, jeg har ingen varmekilder men kan nok sette inn noe.. det er mont. taklys så strøm er ikke noe problem. En varmevifte er kanskje det beste med hensyn til sirkulasjon ?

 7. De englepellisene var nydelige! Dermed kom det en ny sort på ønskelisten min :) Så herlig å se alt som blomstrer hos deg. Blodurten er lekker, ser ut som små bomber på vei opp av jorden :) Rosmarin til og med! Men sånn er det vel med dere med drivhus ;) Jeg har sådd Rosmarin nå i vår og tenkte jeg skulle ha dem ute på verandaen i sommer. Håper jeg får blomster på mine, de har så vakker blåfarge.

 8. Mye flott i hagen din:) Her står det litt stille, etter kalde netter og kjølige dager, og mye tele i jorden enda.
  Flotte primulaer under her også. Har en av dem, og prøver kjøpe noen nye hvert år. Har litt sans for kuleprimula. De er flotte.

  :-)

 9. Takker så mye for alle kommentarer!
  Når jeg har prøvd å legge inn kommentarer rundt omkring de siste dager har jeg fått error. Håper det retter seg.
  Det er ikke hos alle jeg får kommentert uansett for jeg har ikke google-konto eller noen annen.
  Kathrine: Jeg har hatt lyst til å kommentere i de flotte bloggene dine mange ganger.
  Bea: En varmevifte er fint :-)

 10. Galnebær… ;) Selv takk for å finne det ordentlige navnet på planta. Teamwork! :)

 11. Her var det mye fint å se på- kommer snart tilbake. Ønsker deg en fin helg. Her hos oss er det regn og nysnø i fjellet- men de lover bedre vær til i morgen- da spørs det om det blir en tur ut for å beskjære lavendelen. Den rosemarinen var nydelig! jeg har aldri sett den blomstre før!

Comments are closed.