Alpeklematis

Alpeklematis har dekket denne rosebuen raskt og blomstrer tidlig. Så kommer rosene senere på sommeren. Dessverre har New Dawn rosene frosset mye tilbake i vinter, så må nok vente lenge til at de kommer rundt.
Clematis
Clematis Clematis
Clematis Clematis
Clematis
Clematis Clematis
Her er det Clematis macropetala og Clematis alpina ‘Ruby’ sammen.
Over ses også vanlig Clematis alpina. Alpeklematis kan bli omfangsrik, men kan klippes slik man ønsker den.

12 thoughts on “Alpeklematis

 1. Kjempeflott! Klematis er noe jeg ønsker mer av i hagen- jeg har 3 stk. pr i dag. En kjøpte jeg tidligere i vår- den står i en krukke og venter på å bli plantet ved rosebuen. De to andre sto her da vi kjøpte huset. Veldig pent når du har plantet 2 med litt ulik farge sammen! God helg!

 2. Kjempeflotte klematiser, og bilder !! Klematis liker eg godt…har plassert tre stk. i år og venter med fryd !!

 3. Inte bara blomstrar din clematis, men så massivt, den är ju helt täckt av dom. En imponerande syn. Så synd med din New Dawn..den frös här också..

 4. Den Rubyen var jo veldig fin.
  Har en Clematis alpina albina plena, den vokser ikke fort, men er uhorvelig pen..

 5. Denne står på listen min, og har nok stått der noen år. Skjønner ikke at jeg ikke har fått tak i den før, for dette er en flott klematis. På sykkelturene mine langs Trondheimsfjorden, er det mange som har denne hengende nedover i hagene sine. Klematis kan mye mere enn å klatre ja:)
  Nydelig!

  Min Dew Dawn er flyttet til mitt nye klatrestativ, og kommer med skudd. En vakker rose.

  :-)

 6. Så flott det var Edgar! Det må tydeligvis være litt “varmere” hos deg enn her hos meg, alpina’n står med massevis av knopper, men er ennå ikke sprunget ut. Har kjøpt meg 4 montana + 1 macropetala som jeg har store forventninger til, håper de skal dekke pergolaen etterhvert. Og New Dawn, ja de har virkelig frosset mye tilbake her også. De hadde sitt 2. år i fjor og begynte å bli ganske store og flotte, men i år er de nesten “tilbake til null” igjen :-(

  Ønsker deg en riktig god helg :-)

 7. Nyyydelig! Her viser du virkelig hvor flott alpina kan bli. Det ser ut som du steller pent med dem og stusser litt her og der. De kan lett bli uregjerlige kjerr, men disse var en sann fryd for øyet :)
  Så leit at New Dawn har frosset tilbake. Jeg forundres over hvilke roser vinteren har slått ned på. Her har den bl.a gått svært hardt ut over et digert beist av American Pillar. I utgangspunktet hadde jeg trodd at sarte roser ville bukket under, men det kan se ut som om de som var dekket helt under sne klarte seg bedre enn store, etablerte roser med grener som stakk opp i friluft.

 8. blir helt matt jeg av slike bilder :)) NYDELIG!! håper jeg en dag opplever at min ser slik ut :))

  ha en koselig søndag..

 9. Takker så mye for hyggelige kommentarer!
  Gjør ikke noe spesielt med disse – bare klipping når det trengs.

 10. overveldende vakkert! Og spesielt fornøyd med at du har blandet to slag :D
  (jeg har også alpinaklematisblomster, to klokker, på 20cm lange stilker… en frøsådd sak som blomstrer for første gang, søt, men ikke helt slik som dine..)

 11. Hei Edgar.
  Har nå lagt ut bilder av den pellisen jeg fikk av deg på Botanisk. Kunne du tatt en titt på den og sagt hva du tror den heter?

  Mvh Snuffeldyret og Ahn

Comments are closed.