Varmen er her

Endelig litt varme i været. Det var på tide. Kirsebærblomstringen ligger tre uker etter i fjor. I begynnelsen av april var det ganske likt med fjoråret her, så det sier litt om hvor kald våren har vært.
Prunus serrulata 'Kiku-shidare-zakura' Prunus serrulata 'Kiku-shidare-zakura'
Prunus serrulata 'Kiku-shidare-zakura'
Prunus serrulata 'Kiku-shidare-zakura' Prunus serrulata 'Kiku-shidare-zakura'
Dette treet har vokst (Prunus serrulata ‘Kiku-shidare-zakura’). Kanskje ikke så kompakt som jeg hadde håpet på, men en beskjæring gjør kanskje susen?
Nye tulipaner denne sesongen er gulhvite ‘Purissima’.
Purissima'
Purissima' Purissima'
Og nærmest sorte ‘Queen of Night’
Queen of Night' Queen of Night'
Queen of Night'
De sorte står sammen med rosene Rosa glauca og en tindved. Den matchende alunroten er ‘Silver scrolls’. Her er også ‘Claus valmuene’ sådd, men har dessverre ikke sett noe spiring på de. Tror det må bli noen lilla tulipaner også til neste år.

9 thoughts on “Varmen er her

 1. Pingback: Edgar’s hage » Varmen er her | Bloggpuls

 2. blir helt matt av de mørke farge:)) de er så nydelige!!!

  håper bare at sommeren blir forlenget med like mange uker som vi har ‘mistet’.. her i nord har bjørka begynt å spire for kun få dager siden.. helt vilt..

  Ha en deilig pinsehelg.. og bare vent.. plutselig står valmuene der :))

 3. Nyyydelige bilder :) Japankirsebær er utrolig vakre trær, jeg er på nippet til å kjøpe meg et slik selv i oppstammet, hengende variant.

 4. Fantastisk flott blomstring på kirsebærtreet. De mørke tulipanene er spennende. Jeg har prøvd meg på noen sånne av og til, men når de kommer opp igjen året etter, såer er alle røde???. Ha en fortsatt god hagehelg.

 5. Några otroligt vackra körsbärsblomster, dom ser fyllda ut, stämmer det? Din samplantering var ju super, de svarta tulpanerna hämtar upp färgen på alunroten. lila tulpaner mitt upp i detta, fantastiskt !

 6. Takker så mye for hyggelige kommentarer!

  Ja, kirsebærblomstene er fylte, Mia.

  Interessant det du skriver om de sorte tulipanene som blir røde, Margrethe. Lenger opp i bedet hos meg har det kommet en gruppe med røde tulipaner som jeg har lurt veldig på hvordan den har havnet der.

 7. Nydelig kirsebærtre Edgar! De mørke tulipanene sammen med alunrot var en flott kombinasjon og med lilla tulipaner også- blir dette kjempeflott! Ja våren er sen. Vi har en gammel rød rhododendron i hagen som har stått full av røde blomster hver 17 mai i over 10 år. I år har de første blomstene begynt å opne seg først nå.

 8. Det prydkirsebæret var virkelig lekkert! Har kjøpt meg Kanzan i år, men ser at jeg må jammen ha dette også!
  Jeg har ikke snegler enda så litt vasking av jord er nok lurt, har du sett noe i bloggen min du kunne tenke deg i bytte?

 9. Takker for kommentarer!
  Snuffeldyret, det kan godt være en pellis også;-)

Comments are closed.