Junibilder (2)

Her kommer fortsettelsen på junibilder. Starter med hvite blomster. Disse hvite står ikke samlet her hos meg, men de gjør seg samlet i et innlegg. Først ut er junisnø – Cerastium tomentosum ‘Yoyo’.
Cerastium tomentosum 'Yoyo'
Cerastium tomentosum 'Yoyo'
Cerastium tomentosum 'Yoyo' Cerastium tomentosum 'Yoyo'

Denne brokbladete Saxifraga’en har jeg byttet til meg. Kanskje noen vet navnet på den? Skyggesildre har jeg fått kommentar på nå – takker:-)
Saxifraga Saxifraga

Potentilla alba under.
Potentilla alba
Potentilla alba Potentilla alba
Potentilla alba

Fra drivhuset Pelargonium cotyledonis som mister bladene før den begynner å blomstre.
Pelargonium cotyledonis Pelargonium cotyledonis
Pelargonium cotyledonis

Ny i år her – hvit løytnantshjerte Dicentra spectabilis ‘Alba’
Dicentra spectabilis 'Alba'

Over i blått. Forglemmegei har sådd seg selv foran hasselurten.
Forglemmegei
Forglemmegei Forglemmegei

Nærmest ugrass – honningurt i blå og lyseblå utgave.
Honningurt Honningurt

Sibiriris foran diverse alunrot.
Iris sibirica Iris sibirica

En orange-rosa Lewisia-hybrid.
Lewisia
Lewisia Rosa glauca
Rosa glauca
Den botaniske rosen Rosa glauca har blomstret en stund. Ikke så imponerende blomstring ennå, men det er en rose verdt å ha bare pga bladverket.

10 thoughts on “Junibilder (2)

 1. Mange flotte hvite, noen vokser også i min hage. Saxifragaen går under navnet, Skyggesildre, varigert her hos meg. Men Rosa glauca, tok kaka!! Jeg får mere og mere sansen for disse enkle, vakre rosene. Og denne var i en særklasse. Den sarte, fine rosafargen sammen med det flotte bladverket. WOW!! Definitivt en rose å ønske seg. Hva er herdigheten på denne?

 2. Hei Edgar !
  Mye fint her- også en del som er nytt for meg. Lewisa har jeg også- men den får jeg ikke til å trives. Tror det blir for vått for den – så bladrosetten råtner. Den har fått blomster, men vokser seg ikke så frodig som jeg har sett den hos andre. Min svigermor har flere eksemplar av denne plantet i ett bed ved husmuren- der trives de og blir frodige som bare det. Jeg har ikke bed inntil huset, men har prøvd å plante dem inntil en steinkant- så langt uten det helt store resultatet.
  Noen tips?

 3. Takker for kommentarer og navn på skyggesildren!
  Jeg tror Rosa glauca er hardfør, men akkurat hvilken sone vet jeg ikke. Det stod ikke noe på etiketten når jeg kjøpte den.
  Lewisia er jeg ingen ekspert på – de overlever, men spesielt frodige blir de ikke. Står i frittstående bed med god drenering her.

 4. Takk for fin kommentar på min blogg. Mykje fint å sjå hos deg. Har god erfaring med å planta Lewisia i skråning. Eg har også hatt den svarte hagefiolen før, og også opplevd at den forsvann over vinteren… så får sjå. Kanskje eg må planta frø for å vera sikker ! Ha ein fin dag !!

 5. Rosa Glauca er hardfør til H 7-8, så den skal nok gå bra de fleste steder i landet :)
  Nydelige bilder av vakre stauder :)

 6. Flotte hvite stauder. Og den rosen var fin:) Nydelige elegante blader på den. Navnet skal noteres. Ha fine junidager:)

 7. Masse nydelig og flotte bilder som vanlig Edgar :-)
  Og den skyggesildren har jeg også, men her hos meg skulle den ha vært flyttet nå i 2-3 år – den står nemlig midt i sola, men ser ut til å trives aldeles utmerket.

 8. Hallo Edgar..

  har aldri sådd før og aldri hatt erteblomster før men gjett om jeg skal ha flere til neste år.. himmel for en duft.. det vil si .. alt jeg sådde i år er dufteblomster nettopp fordi du sa det var så herlig å komme inn i drivhuset med alle duftene:)) så fikk jeg prøvd det .. takk,takk .. :)

  de blå er orientmyske — se innlegget her….

  http://krukkehagen.blogspot.com/2010/04/asperula-orientalis-blue-surprice.html

  ble veldig buskete .. ikke noe særlig i vind da de fort vikler seg inn i hverandre.. men dufter godt :))

  ha en herlig kveld:)

 9. Kjempeflott bilder, hvite blomster er vakre :-) Likte veldig godt bladene på rosen,de hadde en nydelig farge.
  Takk for titten.

 10. Takker for kommentarer, tips og svar!
  Skyggesildren som jeg ikke visste navnet på står i solen her også – går utmerket her og:-)

Comments are closed.