Hamamelis mollis ‘Pallida’ – Trollhassel

Endelig ble det en trollhassel på meg også :-) Moro med det som blomstrer så tidlig.
Om noen ønsker seg samme så er det BoGrønt Rustad jeg har kjøpt den. De hadde noen få til når jeg var der.
Hamamelis mollis 'Pallida'
New tree for the garden. I’m a happy owner of a Hamamelis :-)

11 thoughts on “Hamamelis mollis ‘Pallida’ – Trollhassel

  1. Takker for melding :-)
    Slå til om du kommer over den for salg. Tror ikke du vil angre.

    Det blir spennende å se om jeg får like flott blomstring på den i hagen her i årene fremover.

  2. Nydelig! Selv om jeg egentlig ikke liker gult er de blomstene helt fasinerende.

  3. Se der, du klarte å finne en, så bra! Den ser kjempefin ut! Graftig og full av blomster. Det er planter som er verdt å leite etter. Fint du tipser, så finner flere ut hvem som selger disse.
    Vi har jo som du vet helt dilla på disse plantene :-)

  4. Takker for kommentarer :-)

    Jeg er også forsiktig med gult, Snuffeldyret, men litt gult på våren liker jeg.

    Dere har en imponerende samling med Hamamelis, Kenneth!

  5. Det er vårgul, flott farge på trollhasselen. Da skal jeg følge med på blogginnleggene du legger ut, og plukke opp flere tips om pelargonier. Jeg har en salig blanding fordi jeg også har arvet en del umerkede etter mor. Og et spørsmål til deg som kan camelia. Jeg kjøpte en for noen uker siden en som ble satt i vinduskarmen. Den takket med å kaste de fleste av knoppene. Nå står den litt mer tilbaketrukket og ser ut til å ha kommet til hektene igjen. Tar gjerne noen tips om enkelt stell.

  6. Hei Kari, takk for melding :-)
    Det blir nok noen pelargonium-poster utover sesongen.

    Kamelia må stå kjølig for å ikke kaste knoppene – helst under 15 grader. Jorden holdes fuktig. Man kan nyte den noen timer i stua om den får stå kjølig mesteparten av døgnet. Om vinteren er 5-15 grader og lyst ideelt. Om sommeren trives den ute i skygge/halvskygge. Lykke til!

  7. Tusen takk for cameliatips. Da skal jeg ta godt vare på den og finne en fin plass til sommeren. Det kommer også flere pelargoniuminnslag fra meg. Og så liker jeg gult. Oransje og rødt også, så jeg får erte litt når den tid kommer.

  8. Nydelig!!
    Jeg har hatt lyst på trollhassel i mange år, men med en mann som er kjempeallergisk mot hasselblomstringen så har jeg ikke turt å putte det i haven. Derfor må jeg på “slang” i en venninnes have når jeg trenger kvister til påskeegg og juleslynge .
    Grattis med flott buske, jeg er sikker på den vil bli kjempefin i hagen din Edgar :)

  9. Takk for kommentar ang engle pellisen. Om du vil ha kan jeg forsøke å skaffe og ta med oppover til messa på lørdag. Min er desverre for liten til å deles enda. Den er en av mange i en serie. Kjøpte den hos Vardenær gartneri. De hadde mange forskjellige i serien, 4-5 forskjellige mener jeg å huske.

  10. Takker for kommentarer :-)
    Tusen takk for tips og tilbud, Snuffeldyret! Det er ikke nødvendig å handle med til meg. Ses på messa (skal på messa fredagen også).

Comments are closed.