Mine norske roser

‘Hurdalsrose’ er vel godt kjent. Den kom til Norge fra Tyskland en gang på 1800 tallet. Trolig synonym med ‘Giessenrose’. Den er hardfør, storvokst og hører til Alba gruppen.
Hurdalsrose

‘Liv Heidi’ også kalt ‘Bruderosa’ er innsamlet av Hesleberg, og kan tilbakeføres til prestegården Alstadhaug i Trønderlag. Den tilhører gruppen Spinosissima og har god duft. H6-7.
Liv Heidi

‘Ola’ er også en Spinosissima hybrid innsamlet av Hesleberg. Den kan tilbakeføres til lensmannsgården i Gausdal ca. 1900. God duft og ligner ‘Liv Heidi’, men lysere i fargen. H7.
Ola

Some old Norwegian roses.
From top ‘Hurdalsrose’. A rose brought to Norway sometime in the 1800s. Probably synonym with the German ‘Giessenrose’. A large Alba rose with semidouble pink flowers with no scent.
Next is the ‘Briderose’ or ‘Liv Heidi’. A Spinosissima type with semidouble pink flowers with nice fragrance. And third ‘Ola’ – much like ‘Liv Heidi’, but with a paler shade of pink.

4 thoughts on “Mine norske roser

  1. Hurdalsrosa har mange navn ja, men den er fin også. Jeg har et eksemplar her som har overlevd bråtebrenning og totalt nedklipping. Men den lever like herlig. Flotte bilder du har tatt :-)

  2. Takker for kommentar!
    Ja, det er kjekt med noen robuste roser også :-)

  3. Veldig vakre bilder av midtsommerroser. Jeg er veldig glad i Hurdalsrosa og vi har derfor 3 stykker. De skal tåle alt, men her får vi de ikke helt til. I år blomstrer de i hvertfall med nydelige blomster. Anne

  4. Takker for kommentar!
    Så bra de blomstrer i år da. Noen ganger må man vente litt på den store blomstringen :-)

Comments are closed.