Viftelønn og vingebeinved

Etterhvert ble det høstfarge på viftelønnen ‘Trompenburg’ også.
Acer palmatum 'Trompenburg'
Acer palmatum ‘Trompenburg’ has finally got its autumn colours.

Vingebeinveden er ny nå og jeg må finne en plass til den. Som dere skjønner var ikke den planlagt, men fargen og grenene med “vinger” av kork kunne jeg ikke motstå. På salg, H5 og lite krav til jordsmonn – klart den måtte bli med hjem.
Euonymus alatus
Euonymus alatus – my last bargain. Love its rich vibrant autumn colour and cool winged stems.

8 thoughts on “Viftelønn og vingebeinved

 1. Nydelig farge på den lønnen! Det var en ny navnesort for meg. Jeg har endel lønner her, men den har jeg ikke sett før. Vingebeinveden var flott med den skarpe høstfargen!

  • Trompenburg har jeg fått i gave for noen år siden, så jeg vet ikke hvor den er kjøpt, men fin er den. Vingebeinveden har en mer kaldrød høstfarge.

 2. Det er ikke så mye som er penere enn japansk viftelønn nå om høsten! Utrolig fargesterk og nydelig! Men vingebeinveden var også flott da! Og som du sier, salg og H5 er uimotsåtelig, ikke sant? Jeg har skaffet meg et par japanske lønner på høstsalg selv, og håper de blir store og flotte!

  • Ja, noen fristelser må man gi etter for :-)
   Lønnene er spesielt fine med bladformen sin. Blir nok et flott syn dine nye japanske.

 3. Nydelig høstfarge på buskene dine! Min A. atropurpureum døde etter de to harde vintrene vi hadde her. Jeg har ikke kjøpt meg ny enda, men det må jeg bare. Eller kanskje jeg skal kjøpe en annen variant. Det finnes jo så mange fine, som din ‘Trompenburg’.

  • Synd med lønnen din. Gir rom for nye fristelser da.
   Enig, det er så mange fine :-)

 4. Det er utrolig å se hvordan fargene forandrer seg til å bli enda vakrere. Vingebeinved har jeg lyst på. Vifter har jeg, men ikke vinger. Flotte bilder som vanlig!

Comments are closed.