Hagen om vinteren

Hagen om vinteren kan være en utfordring. Har den nok struktur og elementer som er interessante for øyet, eller virker den livløs? Der er jeg ikke i mål, men litt på vei, og jobber videre med utrykket.

vinter i hagen

Kunne godt ha tenkt meg mer vintergrønt i den nedre delen av hagen, men forholdene er ikke så gode til det. Vintergrønt, frossen leirjord og vårsol er en heller dårlig kombinasjon. Må bli andre løsninger som gir høyde og struktur. Har planer om en rosepergola, flere formklipte busker og fremheve stiene og blikkpunktene jeg begynte på i fjor.

vinter i hagen

4 thoughts on “Hagen om vinteren

  1. Jeg synes det ser veldig bra ut jeg! Hagen ser jo ut til å ha rikelig med struktur og blikkfang både vinter og sommer!
    Bøkehekken er ikke grønn, men skikkelig flott om vinteren også – og krukker og benker gir jo rikelig med elementer som er interressante for øyet!
    Ha en fortsatt riktig fin dag.
    Stein

    • Takk for hyggelig melding, Stein!
      Noe er på plass, men er ikke fornøyd selv ennå. Stadig nye idèer og ting man vil forbedre :)

  2. Hei! Vinteren er fin til å se siktlinjer som du har. Nå er det ikke så mye som “forstyrrer”. Å lage “hull” mot jordene rundt er mitt mål. Jeg tråkker linjer i snøen for nye bed, for å rette opp, eller å lage nye kurver. Det er spennende for plutselig er er noe nytt skapt. Det må være noe vintergrønt du kan bruke nede i hagen, f.eks. nåletrær. Vi har en del taxus, og vi har mye leire. Taxus bør plantes tidlig på sommeren for å etablere seg godt før vinteren. De kan virkelig formklippes. Nå er mars rett rundt hjørnet!

    • Hei Anne, takk for melding!
      Det høres flott ut med ‘vinduer’ mot jordene så landlig og idyllisk du bor :)
      God ide og tråkke opp i snøen for å se nye bed og linjer. Har selv prøvd ut ting på den måten.
      Takker så mye for tips om barlind og tidlig planting. Det må prøves :)
      Ja, nå nærmer vi oss våren!

Comments are closed.