Primula fra frø

For ca et år siden sådde jeg en frømiks med doble primula fra Barnhaven. Nå er ikke disse doble frøekte, så det er ingen garanti at man vil få noen doble, man må være litt heldig også.
Primula

Primula spirer best ved 12 – 15 grader, og er det over 18 grader blir det dårlig med spiring. Jeg hadde rett temperatur i kjelleren, men noen av frøene mugnet. Litt frafall etter spiring har jeg også hatt, og de doble er gjerne de som vokser seinest. 10 planter fikk jeg da frem.
Ble det noen doble? Nja, mer halvdoble. To i lys lilla, og en i mørkere variant. De ligner litt på ‘Quakers Bonnet’
Primula

Så ble det fine sarte farger på resten, men de er enkle da.
Primula

Jeg har også sådd dobbel aurikkel-miks. Mer om det senere.

8 thoughts on “Primula fra frø

 1. Hei! I fjor sådde jeg dem inne. Ingen reaksjon. I år forsøker jeg å plassere dem ute etter at jeg har sådd.
  Utstilling, jeg har innmari lyst til å se. Tusen takk for invitasjon. Anne

 2. Dette var morro og se! Jeg har 4 pakker med Primula frø som jeg skal så. Har ikke forsøkt å så Primula tidligere så dette var et nyttig innlegg å lese.
  Vakre Primula du har fått frem :)

 3. Så vakre primula du har fått frem! Jeg har sådd doble aurikler derfra før, så det går an å få frem noen doble primula. Lekre farger på de du fikk frem. Primula eren nydelig planteslekt.
  Ha en fin onsdag!

 4. Det er det som er så spennende med å så frø som ikke er frøekte :) Jeg har4 sådd flere av både primula og aurikler, og fikk flere varianter! Er særlig glad i aurikler, jeg da!

 5. Spennende med nyesorter, og det ble da mange fine solv om de helt doble uteble! Jeg har sådd noen Primula tidligere og hadde grei spiring, men siden det var i feriehagen hvor jeg ikke kunne følge så godt opp, kreperte mange etter prikling. I fjor fikk jeg til noen få eksemplarer som jeg gleder meg til å se blomstre i år :)

Comments are closed.