Aurikler fra frø

Tildigere har jeg skrevet om primula fra frø. Her kommer auriklene. Nå har alle blomstret. De er sådd for over et år siden (dobbel aurikkel frømiks fra Barnhaven).

Aurikler

Det er lettere å få doble aurikler fra frø enn primula. Aurikler ca 30 – 50 % sjanse, og primula ca 25 %. Av de seks plantene jeg fikk frem er fire doble og to enkle. Den ene enkle har også noen kronblader i senter og kan muligens bli dobbel til neste år, men veldig gul :) Den hvite er min favoritt.

Aurikler

Så er maleri-utstillingen jeg nevnte i forrige bloggpost nå over. Bilder av utstillingen finnes her, men det blir ikke det samme som å se de i virkeligheten :-)

6 thoughts on “Aurikler fra frø

 1. Etter innlegget ditt om primula, skjønte jeg at mine potter har stått for varmt. Da jeg skulle sette dem ut igjen, oppdaget jeg spirer både hos den ene primulaen og aurikkelen :) De vokser sakte, men det står til liv! Den andre primulapotten står ute, og jeg venter i spenning. Aurikkelen er fra en blandingspose, så det blir spennende å se hvordan de blir. Jeg synes særlig din lysegule var vakker.

  • Takk for melding :-) Så bra du har fått spiring. Spennende! Moro å ta frem planter fra før :-)
   Jo, den lysegule er også fin.

 2. Hei! Og takk for praten forleden, hyggelig å hilse på! :)

  Flotte aurikler du har fått fram! Er fersk på Primula og har bare såvidt hilst på et par aurikler, men kan vel godt tenkes at det kan bli flere. De doble er skikkelig flotte! Liker også den lyse, men alle er jo fine. Har du erfaring med å så frø fra egne planter, eller blir det best resultat fra kjøpefrø? Spennende uansett! :)

  • Hei! Takk for hyggelig melding og takk for hyggelig prat :-)

   Jeg har ingen erfaring med å så primula og aurikler fra egne frø. Jeg hadde lyst på noen doble, så da ble det frø fra Barnhaven. Tidligere har jeg sådd Silver Lace Black som også var kjøpefrø.

Comments are closed.