Blodurt og primula

Sanguinaria canadensis 'Plena'
Sanguinaria canadensis 'Plena' Sanguinaria canadensis 'Plena'
Sanguinaria canadensis 'Plena' Sanguinaria canadensis 'Plena'
Sanguinaria canadensis 'Plena'
Over Canadablodurt – Sanguinaria canadensis. Denne fylte kulturvarianten heter ‘Plena’.
Under haveprimula. Liker den sarte gule fargen. Under der igjen to andre fargevarianter. Har også prøvd noen doble – de er ikke så hardføre, men har noen andre primula-varianter som kommer en del senere.
Primula'
Primula' Primula'
Primula'
Primula' Primula'
Primula'
Primula' Primula'
Ellers rusler pinnsvinet rundt her på kveldene, men har ikke fått tatt noen bra bilder ennå.

14 thoughts on “Blodurt og primula

  1. Heisan!
    For noen flotte bilder! Den fylte hvite blodurten har jeg ikke sett før. Hvis den kommer fra Canada er den kanskje ganske herdig? Primulane var også flotte. Jeg likte også fargen på den gulhvite. Den lave mørkeblå trives godt i Lier vet jeg! Her i Modum får jeg ikke til de store flotte tuene av den desverre, men jeg skal prøve den litt rundt på forskjellige plasser hjemme. Hilsen Anne.

  2. Hei Anne, hyggelig å høre fra deg!
    Det er vel bare den enkle varianten av Canadablodurten som finnes i vill tilstand. Denne fylte er en kultivar. Hvor herdig den er vet jeg ikke. På etiketten, som er dansk, står det fullt hardfør staude. Den trives her i H3 klima.
    Primulaene er avleggere fra Lier. Den sarte gule og den mørke blålilla er voksekraftige sorter. Den lyse lilla ikke fullt så kraftig.

  3. Der kom det en ny plante jeg MÅ ha… Den fylte blodurten var vidunderlig vakker, sukk. Så skjønn :) Hvor har du fått tak i den? Den lys gule haveprimulaen er også nydelig. Jeg planlegger å utvide området jeg viste i går med flere hvite/lys gule vårplanter.

  4. Hei Ninni, godt det er flere som faller for fristelser;-)
    Blodurten ble kjøpt på Asker staudegartneri for et par år tilbake. Som du sikkert kjenner til har de gitt seg nå.
    På etiketten står det http://www.majland.dk og jeg ser de har den på lista si, men også at de ikke selger til private. Stauder fra utlandet skal jo også følges av et plantesunnhetssertifikat, så det kan være greit å høre med et gartneri om de kan ta den inn. Primulaene er lettere å oppdrive. Blodurten hadde en stiv pris, men verdt hver krone:-)

  5. De fyllte blodurtene er så utrolig vakre! Jeg kjøpte den første på botanisk for to tre år siden. Jeg tror jeg kjøpte noen ifjor også, for det ser ut til at det kommer opp både enkle og fyllte flere steder. Det kan hende Jensen har Ninni.
    Jeg bor i H4 og de er herdige her.

    De blek gule primulaene var vakre Edgar! Har jeg noe en tust kan byttes i tro?

  6. Vi kan sikkert gjøre et bytte Snuffeldyret – jeg er ikke så vanskelig å friste:-)
    Kanskje ses vi på vårtreffet i Botanisk?

  7. Pingback: Edgar’s hage » Blodurt og primula | Bloggpuls

  8. De lyse gule primulaene var nydelige- visste ikke at de fantes i den fargen. Blodurten var helt spesiell! Ønskelisten blir bare lenger og lenger…Hos meg åpnet den første tulipanen seg i dag- jeg fryder meg! Tenk at for et par dager siden var her snø og i dag har her vært 20 varmegrader!

  9. Jeg satser på Vårtreffet ja. Har stukket endel pelliser til salg der.
    Si ifra om du ser noe i bloggen min du har lyst på!

  10. Hadde jeg bare visst om den fylte blodurten før, jeg vanket endel på Asker Staudegartneri :) Jensen ja, skal sjekke, takk for tips, Ahn!

  11. Jensen har ikke blodurt i sortemanget nå dessverre, var akkurat innom og sjekket for jeg driver med en videobloggpost fra Botanisk hage, hvor de jo har teppebeplantninger med kanadablodurten…

    Lekker sak er det definitivt, husker jeg falt i staver over den første våren jeg var i botanisk hage, nå ørten år senere har jeg den enda ikke, men det er nå mest fordi vi jo enda ikke har fått orden på hagen så vi har noe sted å putte ting… (rødme)

  12. Takker så mye for alle kommentarer:-)

    Ang. fylt blodurt så har Staudegården og Langangen Planteskole en sort som heter ‘Multiplex’ på sine lister.

  13. Canadablodurt var jo bare helt nydelig!!
    Og så utrolig flott kontrast mot den bare bakken! Den må jeg få fatt på!

    Flott blogg du har!!!

Comments are closed.