Frøken Rose 2009

Konkurranse Moseplassen
Frøken Rose arrangeres av moseplassen.com Se kandidatene her.
En uhøytidelig konkurranse og en gylden mulighet til å bli kjent med flere roser og blogger – med fare for at ønskelista blir lengre ;-)
Rose Hanne Rose Hanne
Rose Hanne
Rose Hanne Rose Hanne
Røde roser er flotte, men helst i andres hager. Personlig velger jeg helst fra en annen del av fargesirkelen. Denne fulgte med hagen og hadde merkelappen ‘Hanne’. En dansk te-hybrid fra 1959 som betraktes som en av de beste røde sortene i Nord-Europa. Fargen er dyp fløyelsrød og blomstene blir kjempestore.
I tillegg til fargen og lite duft, så er plasseringen veldig dårlig til den nye hageplanen. Rosen blir derfor kuttet helt ned hvert år. Noe som resulterer i flott blomstring. Ja, ja, så får den bli et år til, da. Navnet må iallfall bli Frøken ‘Lever på nåde’ ;-)

7 thoughts on “Frøken Rose 2009

 1. knegg-knegg :D

  Frøken “lever på nåde” høres kjent ut.. :D

  Kjempehyggelig at du ble med på konkurranse denne gangen også Edgar! Det var jo en vakker rose, men ser helst rødt i andres hage ja..

 2. kanskje du borde fortsette vise tommelen opp får denne madamen et par år til, hun er da vacker :)

 3. Kjempeflott rosefrøken! Jeg er også redd for så røde roser i min egen hage, men ser langt etter andres. F.eks er jeg kjempefascinert av store velvokse Flammentanz. Og frøken ‘Lever på nåde’ går i allefall ikke mot det gule, noe som sikkert hadde vært hele umulig ;)

 4. Flott bidrag her.. blir aldri lei av å studere roser om springer ut.. er kommet i den fasen av livet der ingenting er en selvfølge og hver liten detalj kan bli timelange studier:o)) nydelig rose selv om fargen ikke er min favoritt..

  Hell og lykke med den.. som dansken sier:o))

 5. Så gode bilder du har tatt av “frøken nåde”. Jeg har selv 2 stykker av henne, men hun har nok ikke like vakre blomster som din.

Comments are closed.