Blomstring i drivhuset

Drivhuset huser mye av pelargoniumsamlingen, men litt annet også. Her kommer noen utvalgte.
Faller visst for sør-afrikanske planter. De fleste botaniske pelargonier kommer derfra, så har jeg også noen Sarcocaulon som den til venstre under, og en Tulbaghia (t.h) som er ny i år. Sistnevnte tåler litt frost, men ikke vinteren her.

Sarcocaulon Tulbaghia
Over til pelargonier. En engelsk pelargon har sneket seg inn i drivhuset – ‘Delli’:
Delli

Artshybriden P. caffrum x ‘Diana’ strekker seg høyere og høyere – snart meteren høy.
P. caffrum x 'Diana' P. caffrum x 'Diana'

Lara Viking
Lara Viking Lara Viking

Nattduftende blomster – t.v en egen krysning og t.h mystiske ‘Laurenceanum’
Egen krysning Laurenceanum

4 thoughts on “Blomstring i drivhuset

 1. Tusen takk for titten i drivhuset, og takk for alle gangene jeg har “besøkt” den flotte hagen din.
  Fantastisk å kunne se på alle de vakre plantene, og følge med på alt som skjer selv om jeg bor så langt borte.
  Synes du er så flink :-)!!!
  Hilsen fra Isolde.

 2. Takk så mye for hyggelig melding, Isolde!
  Håper det vokser og blomstrer i det fine drivhuset ditt også!

 3. Hei!
  For noen nydelige planter du har! og som jeg misunner deg som har drivhus- det står virkelig høyt på min ønskeliste også! Ikke det at jeg ikke unner deg det altså! Mine pelargonium er ekstra flotte i år- Jeg overvintrer dem i ett kjellervindu, uten både varme og ekstra lys- så det går uten drivhus også. Jeg har ikke så mange forskjellige- men er veldig glad i de jeg har- må jo ha plass til overvintring også. Jeg ønsker meg et drivhus der jeg kan overvintre planter og drive frem sommerblomster- en hyggelig sitteplass vil jeg også ha plass til…Har du hatt ditt drivhus lenge? Hvordan har du valgt å bruke det? Ønsker deg en fortsatt fin kveld!

 4. Takk for hyggelig melding!
  Tredje sesong med drivhus her. Overvintrer planter i kjelleren og starter opp drivhuset i mars. Da er lyset og solen tilbake.
  En sittebenk har jeg og den klarer jeg å holde fri, men plantebordet er som regel fullt…

Comments are closed.