Roser i oktober

Litt spredt roseblomstring er det fortsatt. Ned mot null om nettene nå, men ingen planter i hagen har fryst. Det som skal inn har kommet inn, både i plantekjeller og drivhus.
Okt_2012
Klatrerosen ‘Giardina’ skal overvintre i drivhuset.

Okt_2012
Venstre fra toppen; Louise Odier, trolig Gentle Hermoine, The Fairy, Mme Pierre Oger, så trolig røde Europeana og Robusta, knopp av Lions Rose og et samlebilde.

Okt_2012
Stilkrosen ‘Hanne’ og austinrosen ‘Falstaff’. Sistnevnte går lett i ball og passer ikke for våte sommere. Den rosa er ‘Mirato’.

7 thoughts on “Roser i oktober

 1. Hei:)
  Takk for innspill på eplesorten!..jeg skal se mere på den listen og det kan være Torstein som du nevner,selv om fasongen ikke stemmer med bildet så står det at der er variasjoner innen sorten.
  Nå skal jeg kikke her hos deg…ser veldig inspirerende ut:))
  Ha en fin søndag:)

 2. Her var det virkelig mange flotte roser så sent i sesongen! Har du varme på, elle skal de overvintre i kaldt drivhus? Jeg overvintret i mange år en rose som var H3 i drivhuset uten varme. Så selv et kaldt drivhus hjelper på overvintringen.
  Ha en fin søndag!

 3. Du har jo fremdeles mange vakre roser i blomst. Vi får nyte de siste dagene før frosten kommer. Ser du har jobbet på med planter på geledd i drivhuset. En fin uke ønskes!

 4. Man blir så glad når roser “velger” å blomstre i oktober. Dere har jo mange. Oppdaget en New Dawn i dag som så ut som det ikke er oktober. Utrolig, for når man våkner, er det rim lange baner.

 5. Imponerende med så mange roser som blomstrer fremdeles! Flere av de var nye og ukjente for meg, blant annet Giardina. Skulle ønsket meg litt bedre vær, så det gikk an å se hva som fremdeles er å glede seg over i hagen. Jeg har mye opprydding og planting igjen enda, men orker ikke holde på ute i regnet. Det mest nødvendige må jeg jo gjøre før vinteren, og så blir resten bestemt av været.
  Ha en fin uke!

Comments are closed.