Kjøpevår

Siden februar har vært veldig mild, så startet jeg opp drivhuset for 14 dager siden. Det var godt å få ut pelargoniene og gi høststiklingene litt ny jord.
Men må jo ha litt vårblomster også :)
Nå er det meldt veldig kaldt til natten så pelargoniene er inne igjen, men vårblomstene regner jeg med klarer seg med litt varme på.

Klosterklokkene var vanskelig å motstå. De klarer seg nok ikke i hagen her, men får prøve å ta vare på løkene.
Noen Amaryllis til gi bort pris ble også med hjem. ‘Double King’ heter den i front.

4 thoughts on “Kjøpevår

 1. Jeg forstår deg veldig godt, for har man et drivhus med varme i klarer det meste seg der nå. Men plutselig ble det kaldt igjen, og her er det nå -7 ? Jeg hadde noen Helleborus niger ute i bedet som var kommet så fint i gang, men de lå som slaktet der ute i går.
  Det er veldig lett å la seg friste av blomster i februar, men vinteren er nok ikke over enda. Jeg har nyinkjøpte Helleborus både i plastkasser med lokk ute, og nede i kjelleren. Det er ikke lett å få de til å overleve frem til utplanting når været er så ustabilt, for de som kommer rett fra Nederland har ikke en sjanse ute nå. Koosterklokker overlever ikke her, men det er bare sånn det er. De er så vakre! Flotte amaryllis du har der!

  • Hei Marit, takk for melding!
   Ja, det er hyggelig å tjuvstarte våren litt i drivhuset. Jeg bor litt i høyden, så i hagen er det kun noen få snøklokker som titter frem. Og i natt var det kaldt, minus 7,9.
   Håper det går bra med alle Helleborus’ene dine. H. niger retter seg opp igjen :)

 2. Hei, plutselig fant jeg en blogg jeg ikke hadde sett før, det var hyggelig. Så mye vårlig og fint i potter hos deg. Jeg har ikke begynt å ta opp pelargonia og fuksia ennå, men det går vel ikke så veldig lenge før fuksia kommer ut i drivhuset i hvert fall, men det er like kaldt der inne som ute så jeg får vente litt. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  • Hei Ingeborg, takk for melding!
   Jeg har ikke vært så aktiv med bloggen de siste årene – får se hvordan det går i år :)
   Ja, nå er det blitt kaldt igjen, så det kan jo være greit å vente litt med drivhuset. Fordelen med et lite drivhus som jeg har, er at det ikke er all verden å varme opp.

Comments are closed.