Kamelia

Kameliar har sin naturlige blomstring på denne årstiden. Det er jo fantastisk – ikke mye annet som blomstrer i januar og februar! Jeg har fire planter – foreløpig ;-) C. japonica alle sammen. Først ut er denne:
C. japonica
Det er mange knopper på gang så nå gjelder det å passe vanningen. Jeg har den i stua noen timer om kvelden. Resten av døgnet står den lyst og kjølig. De må stå kjølig mesteparten av tiden ellers kaster de knoppene.
C. japonica C. japonica C. japonica
Blomstene på denne er hvite med rosa streker og prikker. En gren har helt rosa blomster.

8 thoughts on “Kamelia

  1. Åååå…for en skjønnhet du omgir deg med! Jeg ser mange knopper som vil gi deg like mange gleder fremover :) Har du dem inne hele året?

  2. Takk for kommentarer :-)
    Kameliane er stadig på flyttefot hos meg. Nå er de inne i kjelleren under plantelyset. Høst og vår er de i drivhuset. Og om sommeren er de ute i friluft.

  3. Åh for noen nydelige blomster!!!

    Jeg har en Kamelia Japonica ute. ( Kristiansand) Jeg kjøpte den fra Kameliaforeningen på en hagedag i Egersund. De hadde bilder av den ute i snø og mente at denne skulle være ute. Så det har den vært nå i alle fall 3 år. Vokser veldig sent.
    I fjor mente jeg at det var en knopp der, men den råtnet.
    Nå ser jeg at den ene grenen som stikker opp har store knopper!! Men hva burde jeg gjøre? Grave den fram fra snøen? Dekke den til med litt fiberduk mot solen?

  4. Takk for kommentar :-)
    Har selv ingen erfaring med kameliar ute om vinteren. Det er nok Sør- og Vestlandet som stiller best der.
    Det høres fornuftig å dekke den litt mot solen som andre vintergrønne vekster.

  5. vel, vinterdekke burde jeg også tenkt på.. min Kamelia ble avglemt.. og så kom snøen.. og frosten.. regner ikke med at det er liv i den.. får se når jeg reiser ned til påske..

Comments are closed.