Fine nå

Peonene har startet blomstringen. Her er to stykker. Den hvite med purpur streker tror jeg er ‘Festiva Maxima’.
Den rosa er noe senere og har ikke helt åpnet seg. God duft på begge.
Peon
Peon
Peon Peon
Peon Peon
Peon

Rosen ‘Madame Pierre Oger’ i sydveggen har også kommet ganske langt. Skikkelig marsipan uttrykk på den. Remonterende med sterk god roseduft. Jeg har ikke sprøytet rosene, men bør kanskje vurdere det til neste år.
Mme Pierre Oger Mme Pierre Oger
Mme Pierre Oger Mme Pierre Oger
Mme Pierre Oger

Hurdalsrosen i den nedre delen av hagen er også på topp nå. Ingen duft på den, ej heller remonterende.
Hurdalsrose
Hurdalsrose
Hurdalsrose Hurdalsrose
Hurdalsrose
Hurdalsrose Hurdalsrose

5 thoughts on “Fine nå

  1. Hei Edgar! Takk for alle koselige kommentarer hos meg :) Jeg har ikke hatt anledning til å bruke så mye tid på blogger i det siste, men nå har jeg sett meg rundt på dine siste innlegg. En ren nytellse å se alt det vakre i haven din! Jeg har ikke en eneste peon i haven min og en ren hvit sort står høyt på ønskelisten. Den er plassert i tankene i et hvitt bed jeg har under planlegging. Men når eller om det ser dagens lys, vet jeg ikke enda :)
    Det var artig å se ‘Madame Pierre Oger’ brukt som klatrerose, jeg bruker min som buskerose. Den har de nydeligste blomster! Utrolig lekker rose, jeg tror det er den jeg liker best av de hsitoriske rosene jeg har dersom jeg måtte velge én..

  2. Blir rent misunnelig! Peoner er helt fantastiske. Kjøpte en hvit i fjor, men kan ikke finne den igjen i år. Har sikkert satt den på feil plass. Ved neste forsøk bør jeg vel kanskje sette meg mer inn i hvilken jord den vil ha. En gammel klosterpeon jeg har hatt i mange år vil heller ikke helt trives. Den minker.
    Nydelige roser har du også i hagen din. Tror rosene kommer her så snart vi får fint vær igjen. Og det gjør jo vi, – før eller siden.

  3. Her har det vært overskyet og regn- hverken roser eller peoner har begynt å blomstre ennå- jeg gleder meg og håper de kommer igang snart. Må være supert i hagen din nå- nydelige bilder!

Comments are closed.