Medio mars 2013

Klarvær og veldig kalde netter den siste uken.
Minus 17 grader på morgenkvisten torsdag den 14.!
Og det er vel over 30 år siden det har vært så kaldt her i midten av mars.

Kiwi
Men i drivhuset går våren sin gang. Kiwi- og drueranken har fått nye skudd, blader spretter på fikentreet, nyvekst på kameliaplantene og drivhusrosen har knopper.

Fiken
Kamelia
Rose

God helg :)

11 thoughts on “Medio mars 2013

 1. Så flott det er i drivhuset ditt! Ja, her var det – 19 grader i går. Ikke akkurat vår enda, nei. Kameliaplantene dine ser så flotte ut! Jeg har kjøpt tre stk, to røde og en hvit og den hvite er maken til den jeg kjøpte i fjor. Den har begynt å skyte godt nå, men jeg ser ingen knopper :-( Hva gjør du for å få dine i blomst? Jeg har ennå ikke sett en eneste rosa kamelia til salgs i nærheten her.
  Har din rosa noe sortsnavn? De røde jeg kjøpte het ‘Black Lace’ og den hvite het ‘Brushfield Yelleow’. Ikke så ren hvit, men mere kremhvit. Det lokale gartneriet har ingen kamelia på innkjøpslistene sine (Hageland), så de kan ikke være helt enkle å få tak i. De andre har jeg kjøpt på Plantasjen i nærheten.
  God helg!

  • Takk for hyggelig melding, Marit!
   Jeg har to rosa kamelia, Debbie og Crimson Candles og de er kjøpt tidligere år. I år har jeg bare sett de to du har kjøpt.
   Om du trykker på Camellias i menyen under headeren her, ser du hvilke sorter jeg har. Der har jeg også lagt inn tips om stell.
   Lykke til med dine nye. Vil tro de er avblomstret for i år om det ikke er knopper på de nå.

   • Takk for svar! Da får jeg høre om det er noen som kan få bestilt en av de rosa. Så vanskelig kan det da ikke være å få tak i en rosa håper jeg ;-) De jeg har kjøpt er fulle av blomster og knopper. Jeg kjøpte surjordsgjødsel i flytende form. Bruker du noe sånt til dine?
    Jeg har fått min ene fra i fjor til å overleve, og det er første gang jeg har hatt camellia. Målet er å få den i blomst en gang :-)

    • Håper du får tak i en rosa. Tilbudet av planter i Norge er dessverre ikke alltid så godt. Mye jeg også har lyst på, men som er vanskelig å kjøpt.
     Ja, jeg bruker flytende surjordsgjødsel. Her er siden med mine tips:
     https://hage.janedgar.net/kamelia/

     • Takk for gode tips! Den Debbie og Kick Off var midt i blinken for meg. Jeg får bare forhøre meg om det kan være noen som kan ha disse. Den hvite du hadde med striper var nydelig :-)

 2. Godt vi har drivhus hvor man kan søke vårfølelsen når kulde er streng utenfor. Heldigvis har jo solen vært fantastisk sist uke, skikkelig påfyll av D-vitamin for vinterslappe nordmenn :))
  Ha en flott helg, og lykke til med tomatsådden

  ps: Takk for tipset ang kommentarer på bloggen, jeg hadde bare glemt og åpne for alle. Nå skal det være iorden :)

  • Takk for hyggelig melding, Elisabeth!
   Ja, drivhus er tingen her i Norge som hagesesongen er så kort :)

  • Hyggelig å høre fra deg, Bille!
   Jo, vi får fordrive våren innomhus så lenge og nyte det :)

 3. Flott med grønne spirer og blomstring i drivhuset ditt! Det blir ikke så lenge til roseblomstring heller.
  Ja, i år har det vært en velsignelse med en forsmak på våren i drivhuset. I dag er det kommet opp på plussgrader her, det er lenge siden sist. Men over helgen skal det visst bli litt kaldere igjen.

  • Takk for hyggelig melding, Mariann!
   Deilig med noen mildere dager igjen. Vi får nyte de mens vi kan. Skifter fort på denne årstiden.

Comments are closed.