Spennende tider

Ikke at det er så mye spennende på gang, men mer med tanke på nattetemperaturer denne uken og drivhus i drift. En fordel med lite drivhus (3,8 kvadrat), er at det er ikke all verden å varme opp. Glasset er isolert med bobleplast, og ingen planter står langs gulvet.
Og når solen står opp går det ikke lange tiden før det er sommertemperaturer der inne.

Nå er det ikke vårblomstene jeg viser her som jeg er bekymret for, ei heller rosene som har begynt å få fine skudd.

De kan man alltids få tak på igjen. Men de mer sjeldne pelargoniumene og egne krysninger er det vanskeligere å erstatte.

En som allerede er i blomst er ‘Ardens’. En gammel primærhybrid fra 1810, og en av favorittene her.

Den har jeg tatt inn for sikkerhets skyld, og noen få andre også :)

6 thoughts on “Spennende tider

 1. Hei Edgar,

  Ja, plutselig ble det vinter igjen. Det ser hyggelig ut i ditt lille drivhus. Jeg har et telt + bobleplast oppå der igjen inne i det store rommet i drivhuset. Der har jeg alle mine hortensia som nå er fulle av knopper :)
  Jeg har på varme der, ellers hadde det ikke vært mulig. Jeg forstår godt at du tar inn dine pelargonia. De er veldig fine. Jeg har også flere pelargonia i kjelleren. De heter ‘Westdale Appleblossom Rosebud’, og de er jeg så glad i :)
  Vi får håpe at denne kulden snart blir borte. Jeg lengter veldig etter våren nå.
  Ha en fin uke!

  • Hei Marit!
   Takker for hyggelig melding. Det høres ut som en smart løsning med telt og bobleplast i ditt store drivhus.
   Det gikk bra her i natt. Nå er det meldt ennå kaldere til natten, så nå har jeg tatt inn litt flere planter.
   Ja, vi får håpe denne kulden snart er over. Ha en fin uke du også!

 2. Hei! Jeg gleder meg til at vi kan ta i bruk veksthuset. Det skjer neppe før nærmere april. Nydelige bilder av vårblomster. Det er deilig å kunne gå inn i sånne rom nå. ‘Ardens’ er vakker. Nydelige røde nyanser.
  På pairet har vi begynt på våren. Det er spennende tider.
  Ha det godt! Anne

  • Hei Anne!
   Takker for hyggelig melding. Det er kjekt å tyvstarte våren i drivhuset – betyr mye når man lengter.
   Høres spennende ut med sesongens planlegging hos dere.
   Ha det godt du også!

 3. Det var nydelige blåfarger, og den røde pelargoniaen også. Jeg var en tur på hagesenter i går for å se om de hadde pluggplanter av lyseblå hengelobelia, som jeg ofte har, men den fant jeg ikke. Håper den dukker opp litt senere. Med frost og snø ble jeg ikke så veldig inspirert til å kjøpe noe, er helt uvant for oss med sånt vær her. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

  • Hei Ingeborg!
   Takker for hyggelig melding. Håper du får tak i den lyseblå etterhvert. Her går det ennå en god stund før lobelia er se i butikkene. Alt er tidligere på dine kanter. Håper snø og uvær er over. Fortsatt fin helg til deg også.

Comments are closed.