Vårjevndøgn 2023

I dag er natt og dag like lange, og dagen har blitt hele 6 timer og et kvarter lengre siden solverv her hvor jeg bor. Herlig tid fremover nå.

Foreløpig kan vårblomstring bare nytes i drivhuset. Ute er det mye senere i år.

Rutelijene har blomstret en stund. Synes de er så fine.

Primula ‘Baltic Blue’ og de lyseblå stemorsblomstene får være med i dette innlegget også. Noen myrter har kommet til.

Over ses Pelargonium ovale x tricolor. Den liker seg når den kommer ut i drivhuset og kommer tidlig i blomst.

Til sist en kamelia – Camellia ‘Bonomiana’ – skjønt den er vanligvis lys rosa med røde striper og flekker. Denne har gått over til nærmest helt rød.

Hyggelig at du tittet innom :)

2 thoughts on “Vårjevndøgn 2023

 1. Du verden så mye flott du har som blomstrer i drivhuset ditt nå, Edgar!
  De lyseblå stemorsblomstene er bare så fine. Jeg hadde også de i fjor vår, men har ikke sett de her enda i år. Ruteliljene er også så fine. Har du satt løk som har overvintret i drivhuset, eller har du kjøpt de ferdig? De så utrolig kraftige ut. Jeg har også en rød camellia som blomstrer i kjelleren. Ja, da er det nok ‘Bonomiana’ jeg har også. Jeg kjøpte to stykker i fjor, men da var begge rosa. Merkelig at de kan endre seg sånn.

  • Takker så mye Marit!
   Blir gjerne litt blomsterkjøp senvinters når vårlengselen begynner å komme :)
   Ja, ruteliljene har jeg kjøpt i år. De gjelder det å passe på med vanningen. Bare lett tørke synes med en gang på blomstene. (Er spent på om de jeg plantet ut i fjor kommer bra igjen).
   ‘Bonomiana’ så lys ut i knoppene når jeg kjøpte den, så det var litt uventet. Ofte er det at planter med slik mønster på kronbladene er ustabile. Fargekombinasjonen har gjerne oppstått ved sporting (mutering), og så går de tilbake til ensfarget igjen.

Comments are closed.